header banner
Default

Dit is wat je moet weten als je snel rijk wilt worden, volgens PorteRenee


Table of Contents

Snel rijk worden. Het klinkt behoorlijk aanlokkelijk. Maar is het wel echt mogelijk?

Snel rijk worden. Laten we eerlijk zijn: het is een ieders droom. De een is er wat meer mee bezig dan de ander, maar niemand zal nee zeggen tegen een fortuin op de bankrekening. Ik ook niet.

Crypto

VIDEO: VOLG DEZE 7 STAPPEN OM RIJK TE WORDEN (FINANCIEEL ONAFHANKELIJK)
Focuss Op Financiën

De laatste jaren, zeker ook door de opkomst van crypto, lijken vooral veel jonge mensen op zoek naar de heilige graal. Hoe word je zo snel mogelijk rijk?

Ik snap de wens heus wel: zeker met 0% spaarrente en een hoge inflatie. Dan ga je op zoek naar een manier om toch financieel vooruit te komen.

Met dat doel worden soms enorme risico’s genomen. 

Uit onderzoek blijkt dat vooral jonge mensen investeren in dingen die ze niet eens goed begrijpen, crypto bijvoorbeeld.

Alles om dat geld maar zo snel mogelijk te zien groeien. Maar als je niet snapt waar je je geld in steekt, weet je dus ook niet hoe groot het risico is. En zo zijn veel mensen de laatste tijd geld verloren.

Over het algemeen kun je stellen: Des te hoger de winstmarge, des te hoger het risico. Dus als je gouden bergen voor worden gehouden, kun je er vanuit gaan dat het risico ook hoog is.

Denk eens aan het casino

VIDEO: Geld verdienen als kind: wat werkt wel (en wat niet)? | UITGEZOCHT #32
NOS Jeugdjournaal

Zet je al je chips in één keer in op 19 en valt het balletje dan ook 19? Dus dan maak je vette winst. Maar het risico dat je neemt is ook heel groot. De kans dat het balletje op een ander cijfer terecht komt is natuurlijk veel groter.

Ik ben er eerlijk over: ook ik ambieer om rijker te worden. Vroeger kon me dat niet snel genoeg gaan, nu heb ik wat meer rust in mijn kop gekregen. Dus pak ik het nu als volgt aan…

Stap 1: Ik investeer alleen geld dat ik over heb. Geld dat ik niet nodig heb voor alledaagse kosten of mijn buffer voor als er iets stuk gaat in huis dus.

Stap 2: Ik heb gekozen voor beleggen als manier om mijn vermogen te laten groeien. Voor mij persoonlijk werkt het het beste om elke maand een vast bedrag in te leggen. Zo laat ik me het minst door emoties leiden. Of de beurs nu hoog of laag staat, ik leg in. Uit onderzoek blijkt dat dat op de lange termijn het meest oplevert.

Stap 3: Die lange termijn. Die houd ik voor ogen bij mijn beleggingen. Dat zou ik iedereen aanraden. Laat het idee van snel rijk worden los en ga voor de lange termijn. Zo kun je mindere tijden op de beurs gewoon uitzetten.

Stap 4: Spreiden! Ik wil geen hoog risico en spreid mijn beleggingen over heel veel verschillende aandelen. Dat doe ik door te beleggen in een indexfonds. Wij kozen om te beleggen bij Meesman, met wie we inmiddels ook samenwerken. We leggen elke maand geld in voor onze kinderen en voor onze eigen toekomst. Zij schrijven het bedrag elke maand automatisch af en beleggen het in een indexfonds dat we zelf kozen. Daar zitten zo’n 6.000 aandelen in en zo wordt onze inleg dus flink gespreid, waardoor het risico weer daalt.

Stap 5: We houden vast aan deze tactiek. We switchen niet steeds, gaan niet actief handelen in losse aandelen en ook wanneer het minder gaat op de beurs, gaan we door. Omdat we nog genoeg tijd hebben, hoef je op deze manier ook niet wakker te liggen van je beleggingen.

Snel rijk worden? Dat worden we er waarschijnlijk niet mee. Maar de kans dat we er op de lange termijn rijker van worden is wel groot. Ik heb gewoon geen haast mee en raad jou dat ook aan. 

Dit artikel is een samenwerking met Meesman. De inhoud is 100% PorteRenee.

Dit artikel bevat niet voldoende informatie om een weloverwogen beleggingsbeslissing te nemen. Lees daarvoor bijvoorbeeld ook het Essentiële-informatiedocument (Eid) van een beleggingsfonds.

Sources


Article information

Author: James Jones

Last Updated: 1703117762

Views: 860

Rating: 4.5 / 5 (46 voted)

Reviews: 97% of readers found this page helpful

Author information

Name: James Jones

Birthday: 1929-03-30

Address: 8139 Robert Squares, West Dylan, VT 99547

Phone: +4802186180793229

Job: Electrician

Hobby: Coin Collecting, Running, Fishing, Meditation, Painting, Animation, Yoga

Introduction: My name is James Jones, I am a Adventurous, audacious, courageous, priceless, lively, frank, skilled person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.